Over ons

Mijn naam is Wenda Verkuyl, gediplomeerd hondentrimster en samen met mijn man Peter Verkuyl fokkers van Tibetaanse Terriërs.


IMG_3100.JPG

 

Wij hebben 3 Tibetaanse Terriërs, 2 Lhasa Apso's en 1 Berner Sennenhond. Zes geweldige honden met ieder hun eigen karakter.

foto roedel.jpg

Met alle honden wonen wij in Diever, heerlijk rustig en landelijk nabij het Drents Friese Wold, waar we dagelijks een stevige wandeling maken.

Onze Tibetaanse Terriërs vormen de basis van onze kennel.

Tibetaanse Terriërs kennen hun oorsprong uit Tibet en is een van de oudste rassen. Zij hielden de monniken in de boedhistische kloosters gezelschap en fungeerden ook als waakhond. Deze eigenschappen zie je nog steeds terug in de genen. TT's kunnen in eerste instantie dan ook de kat uit de boom kijken, maar als ze (aan de baas) merken dat het goed is, dat sluiten ze snel vriendschap. Voor gezinsleden zijn zij heel lief en aanhankelijk en tot op hoge leeftijd speels. Het is een heel vrolijk, slim en leergierig ras!
Ze zijn zachtaardig en wensen ook zo benaderd te worden. Een harde benadering / opvoeding is, voor iedere hond, maar zeker ook voor TT's uit den boze. TT's willen graag betrokken worden bij de activiteiten die het gezin in huis of buitenshuis onderneemt. Je kunt ze daarom prima overal mee naar toenemen. Graag zelfs!

Er is zoveel te vertellen over dit mooie, gezonde en lieve ras. Mocht u serieuze interesse hebben in een pup dan nodigen wij u graag bij ons uit, zodat u zelf kunt ervaren wat een geweldige honden het zijn!

IMG_1036.jpg
Onze Tibetaanse Terriër Kyra

 

IMG_1126.jpg
Onze Tibetaanse Terriër Manju (op de foto 7 maanden)

foto 3 Tibetanen.jpg
Kyra, Manju en Ruby

8L2A0356.jpg

8L2A0371.jpg
Kyra in actie

 

IMG_6231.jpg

Ruby is hier 9 maanden.

 

In liefdevolle herinnering

IMG_7766.jpg

Wolfie (overleden 30 april 2015)
Balu (overleden 9 maart 2017)

 

 

Kalteren 17, 7981 LR Diever dog 06 - 208 91 356 doginfo@loveyourdog.nl